Sunday, October 16, 2011

Pizzerija Orogoro

Eto, bio i ja u Orogoro pizzeriji pa da podijelim dojmove sa svekolikim pučanstvom. Ako vas samo zanima konačno mišljenje, to je: osrednje. Ako vas ne zanima mišljenje, to je vaš problem. :)

A sada nešto dulje. Kada dođete do same pizzerije, sa ceste izgleda malo, neugledno, ali i zanimljivo. Međutim, onda shvatite da ima cestica koja vodi na parkiralište iza same pizzerije i kada dođete tamo shvatite da je to cijeli kompleks u pitanju! Očito je nekada mala pizzerija, i možda nekakav kafić za večernje izlaske (primjetio sam stol za Billiard u starom dijelu unutrašnjosti), proširena na terasu i tako je postala _ogromna_ pizzerija - due to the popular demand.  No, to je tako napravljeno, i tako izgleda, da kada je gužva imate dojam da ste na ranžirnom kolodvoru. Pogotovo ako vam je stol blizu ulaza, ili nekakvog prolaza. A nedjeljom oko ručka je doista velika gužva - u to sam se osobno uvjerio. Ljudi stalno dolaze, odlaze, čekaju, klinci ulijeću i izlijeću van, a tu i tamo se pojavi neki neandertalac(ka) koji izgleda nema vrata doma pa ne zna da ih za sobom treba zatvoriti. U svakom slučaju, ako imate sreće, stol ćete dobiti odmah, ako ne, čekat ćete, do nekih 15-tak min - tako kaže konobar. I da, to još ne znači da ćete dobiti stol odgovarajuće veličine. Istini na volju, možete rezervirati mjesto. Nekoliko stolova bilo je rezervirano i piše od koliko sati su rezervirani.

Pizzerija ima i veliku terasu koja mi se učinila zanimljiva jer je pogled prema polju i brdima. To je lijepo, a i različito od gradskih pizzerija gdje je pogled na cestu i u prometnu gužvu - ponekad ste i na cesti pa ne morate gledati daleko. No, terasa koliko god velika i lijepa bila upotrebljiva je samo u proljeće i jesen. Tek rijetko kojem optimistu i van toga. U konačnici, ambijent i nije nešto posebno. No, odmah da se razumijemo, ako su hrana i usluga dobri, onda ambijent i nije toliko bitan. Međutim, ...

Konobari su ponešto zbunjeni, bar sada su bili. Jedan ne zna koji stol je slobodan pa se pregovara s drugim. Onda kada se konačno smjestite jedan vam uzme narudžbu, pa dođe drugi i pita jeste li naručili, i pri tome već ima olovku u ruci i nekakvo prijenosno računalo te je spreman zapisati narudžbu. Onda mu lijepo kažete da ste već naručili, i dobro, ode. Na kraju, tražite jednog kutije da spakirate što je ostalo istovremeno s još jednim društvom za drugim stolom.  Onda drugi donese kutije tom društvu za drugim stolom i vrati se s jednom kutijom. Naknadno treći dolazi s još dvije kutije tom istom društvu, vidi da već imaju kutije i vraća se. Onda smo morali za njim vikati da smo i mi tražili kutije. Ah da, zaboravih i da smo se mijenjali za stol. Nas je bilo 3 i trebali smo dobiti veliki stol, a neka ekipa kojih je bilo pet su imali stol za četvero. Promjena je obavljena na ne baš pretjerano kulturan način (ono, pitaš jel' može i slično - više tip stampeda), ali nećemo cjepidlačiti, no, onda dolazi konobar s narudžbom za tu ekipu koja je odselila i totalno je zbunjen te mu treba vremena da shvati što mu se objašnjava. Uglavnom, zanimljivo.

Što se tiče samih pizza. Ogromno, definitivno! Dakle, za ljude koji traže maksimalan omjer veličine pizze i uloženih novaca (ili u malo prizemnijem prijevodu što puniji želudac za što manje novaca) to je pun pogodak. Ako tražite nešto normalnije, onda je pizza dobra, ali nije ništa revolucionarno. Naravno, ja ne radim pizze i mogu tu filozofirati, al' to mi je trenutno mišljenje o tome. Osobno sam protiv tih pretjerivanja (ala Zagrebački od 70cm i slično), no ekipa to puši... što je je...

Cijena je OK. Mala pizza oko 40kn, velika 50-tak i jumbo oko 70-tak. Na žalost, nisam previše zapamtio tih detalja. Mogu samo reći da se može računati na cijenu od oko 40-tak kuna po osobi.

Toliko, kao što rekoh, osrednja ocjena i, ako niste impresionirani ogromnim porcijama, onda ništa posebno u konačnici.

No comments:

About Me

scientist, consultant, security specialist, networking guy, system administrator, philosopher ;)

Blog Archive