Friday, February 3, 2012

Promjena uvjeta korištenja Google usluga...

Google je nedavno promijenio uvjete korištenja svojih usluga i o tome je slao obavijesti na različite načine kako bi svatko mogao vidjeti koji su novi uvjeti. Međutim, tko uopće čita uvjete korištenja? ;) I onda se desi nekakav problem i ispadne da je nešto pisali sitnim slovima, ali tko čita uopće sitna slova?! Toliko puta ispričana priča u svakodnevnom životu, ne samo vezano za Internet i računala. Primjerice, oni famozni krediti gdje su se ljudi žalili na neke odredbe, a u stvari nisu čitali što piše. Uglavnom, zaključak je da je bitno znati što piše, bar okvirno.

Što se tiče Google-a malo je zakamuflirao promjene, međutim, nakon što im je par političara poslalo konkretno pitanje što je izmjenjeno, Google je jasno odgovorio. Ovdje imate sažetak na Engleskom jeziku, a ja ću ponoviti stvari na Hrvatskom. :)

Do sada Google je imao takve uvjete korištenja podataka da nije smio miješati podatke o korisnicima koje je prikupio, primjerice, na YouTubu ili tijekom pretraživanja s Google+ uslugom. To je značilo da ako bi korisnik pretraživao recepte putem tražilice, Google nije mogao korisniku ponuditi video isječke na YouTubu koji su vezani uz kuhanje, i to bez obzira što je korisnik bio prijavljen na oba servisa. Po novome, on će to moći. Ako netko ne želi da mu se miješaju podaci, tj. želi i dalje držati podatke razdvojenima, rješenje je otvaranje više korisničkih računa, za svaku uslugu po jedan.

No comments:

About Me

scientist, consultant, security specialist, networking guy, system administrator, philosopher ;)

Blog Archive